Taechaubol ponudio milijardu eura za Milan, Berlusconi odbio ponudu

Tajlandski preduzetnik Bee Taechaubol ponudio je nevjerovatnih milijardu eura za većinski paket dionica italijanskog velikana Milana, no vlasnik kluba, bivši italijanski premijer, Silvio Berlusconi odbio je ponudu. Taechaubol je prije nekoliko mjeseci ponudio 900 miliona eura, a potom i milijardu eura za ‘Rossonere’ no obje njegove ponude su završile u košu. Taechaubol za sada ćuti, no oglasila se Berlusonijeva kompanija Fininvest.

“Fininvest nije zainteresovan za prodaju većinskog paketa dionica. Bilo je mnogo interesenata za kupovinu kluba, no još jednom demantujemo postojanje razgovora oko prodaje kluba.”

Taechaubol je izvršni direktor Prime Company Limited, te suvlasnik fudbalske Global Legends Series (GLS) koja promoviše fudbal u Aziji. GLS okuplja brojne svjetske fudbalske legende koje će odigrati četiri utakmice u četiri azijska grada.

Milan se trenutno nalazi na 11. mjestu Serie A sa čak 24 boda manje od lidera Juventusa. Uprkos očajnim rezultatima koje bilježi u zadnje vrijeme, Milan je prema podacima američkog magazina Forbes osmi najvredniji fudbalski  klub na svijetu, a njegova vrijednost je procijenjena na 750 miliona eura.

Najvrijedniji klub na svijetu je Real Madrid koji vrijedi 2.6 milijardi eura.

Check Also

Njemačka ekonomija zbog rata i skupih energenata na gubitku 260 milijardi eura

Njemačka aekonomija ostaće bez više od 260 milijardi eura dodane vrijednosti do 2030. godine uslijed …

Leave a Reply

Your email address will not be published.