Soroš ne da svoje milijarde

Dodajte komentar

Poznati berzanski špekulant i 30. po bogatstvu čovjek na svijetu George Soros rekao je na Minhenskoj konferenciji o bezbjednosti da nije spreman da Ukrajinu pomogne sa svojih milijardu dolara.

Soroš je nedavno autorskim člancima u evropskim medijima pledirao da Evropska unija tu zemlju, koju razaraju sukobi, pomogne većom sumom po ugledu na Maršalov plan, koji su Amerikanci poslije Drugog svjetskog rata organizovali za Evropu, a prije svega Njemačku.

“Svako treba da radi svoj posao. Ja ću dati svoje milijarde posebno”, rekao je Soroš pošto je direktno pitan da li bi u pomoći koju predlaže i sam učestvovao.

Soroš je nedavno posjetio Kijev i sastao se sa ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom.

On je, kako prenosi ruska agencija RIA novosti, rekao da Evropska unija trenutno prolazi kroz stadijum raspada, dok je Rusija u procesu unutrašnjeg jačanja.

“Bio sam tamo prije 25 godina kad je SSSR bio u fazi raspada, a Evropska unija je izbijala u prvi plan, bila je u procesu razvoja…Na žalost, sad se EU nalazi u procesu raspada, EU više nije jedinstvena, a Rusija se, naprotiv, sve više samoutvrđuje”, rekao je Soroš na Minhenskoj konferenciji o bezbjednosti, a prenose ruski mediji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *