Baranin prijetio službeniku Hypo Alpe-Adria-Leasinga

Baranin Dževdet Agović prijetio je službeniku Hypo Alpe Adria Leasin ga (HAAL) V. Ž. nakon što je saznao da mu je ta kompanija zbog duga oduzela, a zatim prodala poslovni prostor, pišu Vijesti.

To tvrde iz uprave Hypo lesinga, objašnjavajući da su juče zbog tog incidenta podnijeli krivičnu prijavu protiv Agovića.

Oni su saopštili da je Agovićeva supruga E.A. bila korisnik lizing ugovora kod HAAL, ali da više od godinu i po nije izmirivala preuzete obaveze. Zato su, tvrde, prvo oduzeli, a potom i proda li nepokretnost u Baru, koja je njoj do tada pripadala.

Prema saznanjima “Vijesti”, Agović je pozvao jednog od zaposlenih u HAAL V. Ž. zaduženog za prodaju oduzete imovine i prijetio mu.

Nakon toga, nastavio je i da mu šalje prijeteće telefonske poruke, u kojima je najavljivao da će napasti i njegovu kćerku.

“Upućivao mu je prijeteće pozive i porukama mu najavio fizičke nasrtaje na njega i dijete”, kazali su iz HAAL.

Iz uprave te kompanije pojasnili su da je njihov zastupnik, advokat Dragoljub Đukanović, uz dostavljanje dokaznog materijala podnio prijavu protiv Agovića zbog ugrožavanja sigurnosti V. Ž.

“S obzirom na to da posluje u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima Crne Gore, Hypo leasing očekuje pravnu zaštitu i bezbjednost svojih zaposlenih. Uvjereni smo u efikasan rad tužilaštva i pravosudnog sistema Crne Gore, a povodom rješavanja ovog slučaja”, rečeno je “Vijestima” iz uprave HAAL.

ND VIJESTI

Check Also

Popunjenost smještajnih kapaciteta u Kotoru na 92 odsto u odnosu na 2019.

U Kotoru je do danas ostvareno oko 92 odsto turističkog prometa iz 2019. godine, kazao …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *