Rašad Alijev novi izvršni direktor Azmonta

Dodajte komentar

Radovi na projetku Portonovi teku po planu, a u toku protekle sedmice dobijena je građevinska dozvola resornog Ministarstva za gradnju objekata u dijelu zone mješovite namjene, odnosno za Fazu 1 ovog projekta, saopšteno je Portalu Analitika iz Azmonta.

Rašad Alijev, od 4. februara 2015. godine preuzeo je poziciju izvršnog direktora Azmont Investments-a, na kojoj će zamijeniti Servera Birkana.

Rašad Alijev ima veliko iskustvo u bankarskoj industriji. U proteklih 10 godina je jedan od ključnih ljudi Ataholding korporacije iz Bakua, gdje trenutno pokriva poziciju finansijskog direktora i zamjenika izvršnog direkora.

Osvrćući se na svoje novo zaduženje, Rašad Alijev je izjavio: „Ponosan sam sto ću se pridružiti Portonovi timu i sa velikim zadovoljstvom preuzimam vodjstvo nad izgradnjom sljedeće faze projekta. Siguran sam da ćemo sa zajedničkom posvećenošću Portonovi tima osigurati uspješnu realizaciju projekta.“

Metin Guvener, član Borda direktora se zahvalio Serveru Birkanu na njegovoj posvećenosti i radu na projektu u proteklih 10 mjeseci i ujedno poželio dobrodošlicu novom izvršnom direktoru: „Velika nam je čast što je gospodin Alijev prihvatio funkciju izvršnog direktora i siguran sam da će njegovo veliko iskustvo dati ogroman doprinos uspješnoj realizaciji Portonovi projekta.“

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *