Kraljevo: Hapšenja zbog pronevjere u Komercijalnoj banci

Kraljevačka policija uhapsila je osam osoba zbog sumnje da su filijalu “Komercijalne banke” u tom gradu oštetili za više od 39 miliona dinara i 142.890 eura.
Pripadnici MUP-a su, kako stoji u saopštenju, Višem javnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu protiv deset osoba, od kojih je osmoro uhapšeno.

Uhapšen je blagajnik i likvidator filijale “Komercijalne banke” M.B. (37) iz Kraljeva, zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj odgovornog lica, pronevjerio i falsifikovao službene isprave.

Sumnja se da je M. B. iz blagajne pronevjerio devizni novac u protivvrijednosti od oko tri miliona dinara i da je, po prethodnom dogovoru, sa računa banke izvršio prenos novca na dinarske i devizne račune ostalih osumnjičenih.

Zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj odgovornog lica u pomaganju uhapšeni su i A.B. (41), D.M. (57), D.M. (23) i D.R. (54) iz Smederevske Palanke, I.S. (32) i D.M. (31) iz Velike Plane i F.S. (23) iz Vrnjačke Banje.

Krivičnom prijavom su obuhvaćene još dvije osobe iz Vrnjačke Banje i Trstenika zbog sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Nakon saslušanja sudija za prethodni postupak odredio je pritvor u trajanju do 30 dana šestorici osumnjičenih, dok će M. B, koji se nalazio u bjekstvu, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Kraljevu.

 

Check Also

Addiko banka zapošljava: Samostalni Specijalista – Viši Interni revizor

Leave a Reply

Your email address will not be published.