Šta svaki muškarac mora imati u ormaru?

Dodajte komentar

Moda je najčešće poslednja stvar o kojoj muškarci misle, jer je to obično nešto za šta smatramo da je ženska tema, a previše odjeće u omraru je jednostavno bacanje novaca.

Bez obzira slagali se sa ovom tvrdnjom ili ne, postoje neke stvari koje bi ipak trebali imati u svom ormaru.

Odijela

Odijela su klasika od koje nijedan muškarac ne bi trebao biježati, čak i ako posao ne zahtijeva nošenje odijela. Međutim, kvalitetno odijelo će vam kad tad trebati za barem neku svečanu priliku. Pojednostavljeno rečeno – ono što je mala crna haljina za žene, to je odijelo za muškarce. Stoji svakom muškarcu i dobar je izbor za svaku priliku, od posla pa do izlaska.

Džins

Yves Saint Laurent je jednom rekao da žali što baš on nije izmislio jeans – nešto najspektakularnije, najpraktičnije, najopuštenije, nešto čemu je težio u svom kreatorskom radu. Ta njegova izjava vjerovatno najbolje govori o tome koliko je jeans poželjan. Jeans pantalone su udobne, mogu se nositi uz svaki stil, a izbor modela je beskrajan pa će svako naći nešto za svoju građu i stil. S klasičnim modelima nikada nećete pogriješiti.

Strukirane košulje

Već ste nabavili odijelo, ali sada vam treba i košulja uz njega. Ukoliko želite eleganciju, ali i izraz muževnosti, strukiranje košulje su ono za čim bi trebalo da težite. Idealne su za svaku priliku a odlične su i u kombinaciji s džinsom.

Kaput ili kožna jakna

Ovdje će sve zavisiti od vašeg stila. Dok neki muškarci vole kapute da bi zadržali elegantnu notu, drugi više vole bad boy stil koji iskazuje njihovu divlju stranu pa su više naklonjeni kožnim jaknama. Ovo je stil novog ministra u grčkoj vladi Janisa Vatufakisa. Bez obzira kojem stilu bili nakoljenjni, važno je da izaberete ono što vam dobro stoji.

Dodaci

Nijedan outfit nije kompletan bez pravih dodataka, jer je sve ipak u detaljima koje će djevojke uvijek primijetiti. Klasične crne cipele će savršeno upotpuniti poslovni izgled, dok će bijele patike ići odlično na sportski izgled i džins. Kravate su jako bitan detalj, jer što je odijelo bez kravate? A kada je riječ o satovima, oni odavno nisu nešto što pokazuje vrijeme, već nešto što služi kao važan detalj u konačnom izgledu. Birajte satove koji su klasični s dozom modernog.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *