5 načina na koje društveni mediji povećavaju vrijednost preduzeća

Dodajte komentar

Neki vlasnici preduzeća ne vjeruju da društveni mediji utiču ili bi ikada mogliuticati na njih i njihova  preduzeća na bilo koji način, pa ih ne koriste ni lično ni profesionalno.

Međutim, ako ste vlasnik preduzeća, dobro izvedena marketinška strategija na društvenim medijima, kada se vodi strateški i efikasno, može razviti vaš biznis i krajnje povećati vrednovanje vaše kompanije.

Pet načina na koje efikasni društveni mediji mogu povećati vrednovanje vaše kompanije

1. Podignite svijest o brendu. Društveni mediji su najefikasniji marketinškialat koji trgovci mogu da koriste za podizanje svijesti o brendu. Oni mogu brzo povećati privrženost brendu. Prema istraživanju iz 2011. godine koje su sproveli marketinška agencija Ogilvy& Mather i ChatThreads, društveni mediji imaju najveći uticaj na porast privrženosti brendu.

2. Društveni mediji nisu samo način da se povežete sa starim prijateljima. Pametni trgovci (i vlasnici preduzeća) znaju da vrhunski društveni sajtovi nude različite alate da podstaknu prodaju. Nedavni članak na sajtu CIO.comje naveo tri značajna primjera da dokaže tu činjenicu: promet od 3 miliona američkih dolara za kompaniju Dell Outlet korišćenjem Tvitera, promet od 2 miliona američkih dolara za Starwood kroz jednu kampanju na Facebook-u i 1,600 % benefita za Vmware kroz hosting Google+Hangout-a.

3. Poboljšajte reputaciju industrije svoje kompanije kroz misao liderskih inicijativa. LinkedIn teži da vodi sezonu, jer sajt olakšava pojedincima da se povežu sa drugim ljudima iz svoje branše. Prema LinkedIn-u, 60 odsto članova tog sajta želi da ima uvid o industriji dok učestvuje na tom društvenom kanalu.

LinkedIn može pozicionirati vaše ključno upravljanje kao lidersku misao, možete poboljšatireputaciju liderstva kompanije, kao i reputaciju same kompanije. Investitori traže uspješne kompanije koje su dobro poznate u poslovanju na mikro-tržištu i više će cijeniti njih nego slične ali manje poznate kompanije.

4. Poboljšajte korisnički servis i povećajte zadovoljstvoklijenata. Što je klijent zadovoljniji, odnos između njega i kompanije će biti trajniji. Po Pew Research-u, 74 odsto internet korisnika danas koristidruštveno umrežavanje. Ljudi (posebno mlađi) očekuju da komuniciraju sa preduzećima putem društvenih medija.

5. Objavite svoje priče o uspjehu. Društveni mediji nude mnoštvo kanala za razmjenu priča o uspjehu i analiza slučajeva koje odvajaju vašepreduzeće od drugih. Možete distribuirati bilo koju priču sa svog vebsajta, You Tube kanala i PR sajtova da vaša kompanija postane vidljiva.

Kada investitor istražuje vašepreduzeće na tim sajtovima, vaše priče mogu pružiti pogled iznutra na osoblje i poslovanje preduzeća, dok jačajuvašu genijalnost i dostignuća. Priče takođe mogustrateškim kupcima jasnije ilustrovati moguće sinergije.

Oči investitora su uprteuvas, pa uredite vaš plan društvenih medija

Ako razmišljate da prodate sve ili jedan dio vašeg preduzeća, nemojte zanemariti značaj vašeg prisustva u društvenim medijima. Sa efikasnim planom društvenih medija, možda ćete moći da obezbjedite nezamislivo veće vrednovanje vašeg preduzeća.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *