Slučajno otkriven nasljednik Samsungove popularne Galaxy serije

Ne očekuje se da Samsung službeno objavi ime svog novog Galaxy pametnog telefona sve do početka marta ali je britanski Vodafone slučajno pomogao u otkrivanju ove dobro čuvane tajne, piše Business Insider.

Kako su potvrdili neimenovani izvori početkom mjeseca, Samsung će uskoro otkriti drugu verziju Galaxya S6 sa zaobljenim ekranom, sličnim njihovom modelu Galaxy Note Edge. Dodatna potvrda toj tvrdnji došla je s holandske Vodafone stranice gdje se informacija pojavila u samom kodu.

Sve do ovog trenutka bilo je prilično sigurno da će Samsung izdati ‘uglastu’ verziju modela S6 ali se nije tačno znalo kako će se on zvati. Neki su spekulisali da će se zvati Galaxy S6 Edge te da će mu obje stranice biti zaobljene za razliku od samo jedne kakvu ima Note Edge.

S Edge će najvjerovatnije izgledati kao Galaxy Note Edge s time da će hardware ‘posuditi’ od Galaxy S6. To znači da će S6 imati ekran od 5,1 inča, ekran rezolucije 2560 x 1440, 64-bitni procesor te potpuno novi ‘metalni’ dizajn.

Kompanija bi svoje buduće planove trebalo da otkrije na Svjetskom mobilnom kongresu koji će se održati drugog dana mjeseca marta.

Check Also

Austrijiski hotelijeri izgubili deset godišnjih dobiti zbog korone

Od kraja maja hoteli u Austriji, nakon dva i po mjeseca pauze zbog epidemije korona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *