Zara useljava u najskuplju prodavnicu

Kad si najveći, za cijenu ne pitaš. Upravo se tako može opisati najnoviji šoping najvećeg svjetskog trgovca odjećom Inditex koji je u njujorškom Sohou kupio nekretninu čija je cijena iznosila 280 miliona dolara.

Španci su tako probili svjetski rekord kada je u pitanju kupovina nekretnina za budući prodajni prostor. U zgradi koji ima ukupno 4400 kvadrata kompanija će smjestiti svoj najpopularniji brend – Zaru. Do kraja godine će u SAD-u, u kojem odjeću trenutno prodaju na 52 lokacije, otvoriće još najmanje 12 prodavnica , dio je to strategije širenja na američkom tržištu.

Inače, u prva tri kvartala protekle godine grupa je dostigla 1,7 milijardi eura neto dobiti, otvoreno je 230 novih prodavnica  u 50 zemalja čime se broj prodajnih mjesta popeo na 6570 od kojih je 70 posto smješteno u Evropi. Osim toga, aktualno globalno širenje Inditexovog poslovanja dovelo je i do otvaranja više od 8500 radnih mjesta.

Check Also

Proglašeni dobitnici priznanja Top Business Montenegro, Mtel ponovo među liderima

Telekomunikaciona kompanija Mtel našla se na tronu sektora telekomunikacija prema rezultatima poslovanja koji su danas …

Leave a Reply

Your email address will not be published.