Profit Prade potonuo 44 odsto

Italijanska modna kuća Prada u trećem tromjesečju tekuće poslovne godine, završenom na kraju oktobra, zabilježila je pad neto profita od čak 43,8 odsto.

Ovi rezultati uslijedili su zbog snažne konkurencije i neizvjesnih ekonomskih perspektiva, saopšteno je iz te kompanije.

Neto profit ove luksuzne grupacije, koja kotira na berzi u Hongkongu, u posmatranom kvartalu vrijedio je 74,7 miliona eura, dok su analitičari banke „JP Morgan“ u prosjeku očekivali 112 miliona evra, prenio je Rojters.

Prihodi od prodaje na globalnom nivou opali su 5,6 odsto, a prodaja proizvoda sa najvišim maržama smanjena je 9,1 odsto.

Tražnja iz zone Azija-Pacifik, koja učestvuje sa jednom trećinom u ukupnim prihodima Prade, i koja je njeno glavno tržište, usporila je zbog nesigurnih ekonomskih perspektiva, dodaje se u saopštenju.

Između ostalog, veliki broj najznačajnijih Pradinih prodavnica je u toku posljednja dva i po mjeseca bio blokiran zbog socijalnih nemira u Hongkongu, gdje ova kompanija ostvaruje oko 10 odsto prodaje.

Check Also

Ekonomija Evropske unije od 16,6 biliona dolara (INFOGRAFIKA)

Evropska unija ima treću po veličini ekonomiju na svijetu, na koju otpada jedna šestina globalne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.