Profit Prade potonuo 44 odsto

Italijanska modna kuća Prada u trećem tromjesečju tekuće poslovne godine, završenom na kraju oktobra, zabilježila je pad neto profita od čak 43,8 odsto.

Ovi rezultati uslijedili su zbog snažne konkurencije i neizvjesnih ekonomskih perspektiva, saopšteno je iz te kompanije.

Neto profit ove luksuzne grupacije, koja kotira na berzi u Hongkongu, u posmatranom kvartalu vrijedio je 74,7 miliona eura, dok su analitičari banke „JP Morgan“ u prosjeku očekivali 112 miliona evra, prenio je Rojters.

Prihodi od prodaje na globalnom nivou opali su 5,6 odsto, a prodaja proizvoda sa najvišim maržama smanjena je 9,1 odsto.

Tražnja iz zone Azija-Pacifik, koja učestvuje sa jednom trećinom u ukupnim prihodima Prade, i koja je njeno glavno tržište, usporila je zbog nesigurnih ekonomskih perspektiva, dodaje se u saopštenju.

Između ostalog, veliki broj najznačajnijih Pradinih prodavnica je u toku posljednja dva i po mjeseca bio blokiran zbog socijalnih nemira u Hongkongu, gdje ova kompanija ostvaruje oko 10 odsto prodaje.

Check Also

MF zadovoljno procjenama EBRD, ali očekuju rast od 4,7 odsto

Imajući u vidu dosadašnje rezultate, očekivane povoljne trendove u trećem kvartalu i ostatku godine, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published.