Lazović: Turska Ziraat banka uskoro aplicira za licencu u Crnoj Gori

Dodajte komentar

U narednih nekoliko dana turska Ziraat banka apliciraće za dobijanje licence za rad u Crnoj Gori, kazao je ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović nakon sastanka sa ministrom za energetiku i prirodne resurse Turske Tanerom Jildizom.

Dvojica ministara su nakon završetka Treće mješovite komisije za ekonomsku saradnju između Crne Gore i Turske potpisali Sporazum između vlada ovih zemalja o saradnji u oblasti zdravstva i medicinskih nauka.

“U prilici smo da konstatujemo dobru saradnju i prijateljske odnose između Crne Gore i Turske. Takođe, u zadnje vrijeme je došlo da unapređenja ekonomske saradnje”, istakao je crnogorski ministar, prenosi agencija Anadolija.

Poručio je da je Crna Gora otvorena za investicije iz Turske. Otvaranje Ziraat banke u Crnoj Gori može se očekivati uskoro.

“Crna Gora je zainteresovana za priliv kapitala iz Turske, naročito u sektoru energetike, saobraćajne infrastrukture i rudarstva. Danas želim da najavim da će u narednih nekoliko dana turska Ziraat banka aplicirati za dobijanje licence za rad u Crnoj Gori. Takođe smo razgovarali o mogućoj saradnji na polju tekstilne industrije, jer kompanije iz Turske imaju značajno iskustvo u ovoj oblasti”, istakao je Lazović.

Turski ministar energetike i prirodnih resursa Taner Jildiz zadovoljan je što su investitori iz Turske već prisutni u Crnoj Gori.

“Saradnja u sektorima u kojima je potpisan sporazum, biće korisna kako za Crnu Goru, tako i za Tursku. Jako smo srećni što imamo priliku da vidimo konkretne investicije u Crnoj Gori. Dobre odnose koje već imamo, iskoristićemo za bolju ekonomsku saradnju. Nastavićemo da djelujemo preko TIKA-e i preko našeg kulturnog centra Yunus Emre, koji je otvoren u Podgorici”, kazao je Jildiz.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *