Atlas mont: Odluka o raspodjeli novca u četvrtak

Dodajte komentar

Sjednica na kojoj će biti odlučeno o sudbini 3,2 miliona eura koja nezadovoljni akcionari Zatvorenog investicionog fonda (ZIF) Atlas mont traže da im se isplate, a ne da se ulože u razvoj te institucije, biće održana u četvrtak, saznaju Dnevne novine.

Manjinski akcionari, vlasnici 18 odsto akcija ZIF-a, tražiće i na ovoj sjednici da im se vlasnički udio od 3,2 miliona eura isplati.

“Sjednica je zakazana za četvrtak u 11 časova. Za razliku od prethodnih, sada ne treba kvorum za sjednicu već odluku može da izglasa polovina od prisutnih akcionara. Znači i ukoliko se pojavi samo pet odsto akcionara i oni mogu da izglasaju odluku”, objasnio je za Dnevne novine predstavnik manjinskih akcionara Aleksandar Jovović.

Održavanje prethodnih skupština akcionara ZIF Atlas monta svojim nedolaskom i nedostatkom kvoruma spriječile su kompanije koje kontroliše Atlas grupa Duška Kneževića.

Članom 185 Zakona o investicionim fondovima predviđeno je da akcionari koji su glasali protiv programa razvoja “imaju pravo na isplatu akcija po prosječnoj neto vrijednosti akcija postojećeg fonda u transformaciji za posljednja tri mjeseca prije donošenja odluke o usvaj anju programa razvoja”

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *