Stigla jedna ponuda za Onogošt

Privredni sud juče je stigla jedna ponuda za kupovinu imovine nikšićkog Hotelsko-turističkog preduzeća „Onogošt”, kazao je za stečajni upravnik tog preduzeća Dragan Smolović. U sedamnaestom oglasu Hotel Teuta za produju imovine nikšićkog HTP-a, hogeli „Onogošt“ u Nikšiću i „Teuta“ u Risnu ponuđeni su po ukupnoj početnoj cijeni od devet miliona eura.

– Prijava je u zatvorenoj koverti i trenutno ne znamo za koji je objekat zainteresovan nrijavljsni kupac. Te detalje znaćemo sjutra, a za srijedu, 26. novembara, zakazano je javno nadmetanje u Privrednom sud, rekao nam je juče Smolović.

On je ponovio da je u prethodnom periodu bili više interesenata za objekte HTP-a, od kojih je većina i obišla te hotele.

Hotel u Nikšiću ponuđen je po početnoj cijeni od 2,5 miliona, a „Teuta“ za četiri miliona više. Zainteresovani ponuđači bili su obavezni da uz nrijavu dostave i dokaz o uplaćenom depozitu (10 odsto od cijene objekta za koji su se prijavili).

Licitacioni skok, prema oglasu, iznosi deset hiljada eura, a prijave se inače podnose za svaku nepokretnost pojsdinačio, jer će se iste posebno licitirati i prodavati. Nikšićko preduzeće u stečaju je od 2009. godine, a u martu 2012. uveden je klasični stečaj, zbog čega je oko 80 radnika ostalo bez stalnog zaposlenja. Stečajna uprava je prošle godine prodala hotel „Nikšić“ u Sutomoru, a nedavno i kafanu u Šavniku. Od dobijenih sredstava izmirena su potraživanja bivših radnika koja su bila u prvom isplatnom redu, kao i nekoliko ostalih povjerilaca

Check Also

Završeno spektakularno prvo izdanje Tomorrow konferencije: Više od 21.000 ljudi ispratilo događaj

Završeno je prvo spektakularno izdanje TOMORROW konferencije koja se od 13. do 15. maja održavala …

Leave a Reply

Your email address will not be published.