VW ne može da napravi koliko traže

Dodajte komentar

Njemački proizvođač automobila Folksvagen će proširiti proizvodne kapacitete u Kini više nego što je ranije planirao, objavila je agencija Blumberg.

Proizvodni kapaciteti Folksvagena omogućili su mu da proizvodi više od 3,1 milion automobila godišnje, a kompanija je planirala da do 2018. godine poveća proizvodnju na četiri miliona vozila godišnje.

Šef kineskog odjeljenja Folksvagena Joahim Hajcman je rekao da je tempo rasta prodaje kompanije u Kini usporen posljednjih mjeseci zbog nedovoljnog obima proizvodnje vozila u toj zemlji i zato će proizvodni kapaciteti Folksvagena biti prošireni više nego što je prvobitno planirano.

„To je očigledno pitanje nedovoljno dostupnih kapaciteta. Preduzeća Folksvagena u Kini rade više od 300 dana godišnje“, ukazao je Hajcman.

Folksvagen je najveći strani proizvođač u Kini, gdje, pored brenda „folksvagen“, proizvodi i vozila marke „audi“ i „škoda“, zajedno s kineskim partnerima FAW Car i SAIC motor.

Kompanija planira da otvori preduzeća u kineskom gradu Čanša, a ranije ovog mjeseca je počela da radi fabrika u gradu Cindao na istoku Kine, podsjetio je Hajcman.

U narednih pet godina tempo rasta automobilskog tržišta Kine izražavaće se jednocifrenim brojem u procentima, prognozirao je Hajcman.

On je dodao da je glavni cilj Folksvagena da sačuva svoj udio na kineskom tržištu. U Kini se proda oko trećine ukupne prodaje Folksvagena

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *