Pjevač Led Zeppelina pocijepao Bransonovu ponudu od 637 miliona eura

Dodajte komentar

Pjevač legendarne rok grupe Led Zeppelin, Robert Plant, odbio je ponudu milijardera Richarda Bransona “tešku” 500 miliona funti, da udruži snage sa nekadašnjim članovima benda i održi 35 koncerata u Londonu, Berlinu i Nju Džerziju.

Kako pišu britanski mediji, nakon što su Jimmy Page, John Paul Jones i Jason Bonham, sin pokojnog bubnjara Johna Bonhama, stavili svoje potpise na ugovor, Plant je tražio 48 sati da razmisli.

Po isteku roka, Plant je bukvalno je pocijepao ugovor vrijedan oko 637 miliona eura pred zapanjenim promoterima, uz riječi da smatra kako “nije ispravno da to uradi”.

Roker je odlučan da se ne pridruži ostatku grupe, uprkos “nepristojnoj ponudi” njihovog velikog obožavaoca i milijardera Bransona, po kojoj bi trojica muzičara iz originalne postave dobili po 160 miliona eura samo za koncerte, dok bi zaradu od 80 miliona eura od prodaje majica, diskova i suvenira podijelili na ravne časti.

Branson je planirao da im ustupi jedan od svojih džambo mlaznjaka za turneju. Led Zeppelin su posljednji put nastupili u originalnoj postavi 2007. na koncertu u londonskoj O2 areni.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *