Samsung ulaže 3 milijarde dolara u fabriku telefona u Vijetnamu

Dodajte komentar

Južnokorejski Samsung Electronics zatražio je od vijetnamskih vlasti dozvolu za tri milijarde dolara ulaganja u gradnju još jedne fabrike  ‘pametnih’ telefona na sjeveru zemlje, objavio je u ponedjeljak neimenovani funkcioner lokalnih vlasti.

Samsung namjerava u vijetnamskoj pokrajini Thai Nguyen na sjeveru zemlje izgraditi još jednu fabriku, nakon što su u martu tamo otvorili pogon vrijedan dvije milijarde dolara, kazao je viši funkcioner pokrajinskog Odsjeka za planiranje i ulaganja. Želio je ostati neimenovan jer nije ovlašten razgovarati s medijima o tom pitanju, navodi Reuters.

“Radimo na tom projektu. Treba riješiti još nekoliko stvari”, rekao je funkcioner, potvrdivši time natpise lista Dau Tu, medija pod kontrolom vijetnamskog ministarstva planiranja i ulaganja.

Portparol Samsunga izjavila je za Reuters da kompanija pregovara s vijetnamskom vladom o ulaganju do tri milijarde dolara u poslovanje s ‘pametnim’ telefonima. Odluka o rokovima pojedinih faza ulaganja i o konačnom iznosu tek treba biti donesena, napomenula je.

Samsung povećava proizvodnju u Vijetnamu kako bi smanjili troškove poslovanja i bolje konkurisali jeftinim ‘pametnim’ telefonima u prvom redu kineskih konkurenata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *