Portonovi i prije roka?

Dodajte komentar

Kompanija Azmont Investments do 26. novembra očekuje izdavanje građevinske dozvole za izvođenje kompletnih radova na luksuznom rizortu Portonovi u Kumboru, saznaje Radio Jadran.

I dalje je aktuleno šipovanje i stabilizacija terena, ali je od kotorske firme YU Briv koja je odabrana za izvođenje tih radova zatraženo da ubrza posao. Tako su sada sa 10 iz Yu Briva prešli na postavljanje oko 20 šipova dnevno. Urađena je jedna trećina tog posla.

Novi dogovor je da se ne čeka kompletan završetak šipovanja već će se raditi fazno, tako da će izgradnja rizorta početi i ranije nego se očekivalo. Građevinski radovi započeće odmah na onim djelovima gdje je teren spreman.

Iz Azmonta je Radiju Jadran takođe potvrđeno da bi sa lokalnom samoupravom Herceg Novog uskoro mogao biti definisan i potpisan Ugovor o visini naknade za opremanje građevinskog zemljišta, o čemu je razgovarano protekle sedmice na dva sastanka.

Menadžment kompanije Azmont Investments podnio je Ministarastvu održivog razvoja i turizma zahtjev za izdavanje Urbanističko tehničkih uslova, prije mjesec, što je prvi dokument koji prethodi dobijanju građevinske dozvole za luksuzni rizort, vrijedan pola milijarde eura.

U zahtjevu se navodi da se traže UT uslovi za izgradnju svih objekata, infrastrukture, marine, kao i svih drugih sadržaja kompleksa Portonovi.

U međuvremenu je intezivirano pravljenje spiskova radnika iz bjelopoljske Azmontove akademije, što je ispunjavanje obećanog iz programa zapošljavanja za prvu fazu radova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *