Greenvest Mercedes-Benz: Automobil ili elektrana na četiri točka?

Kako bi proslavio otvorenje svojeg novog centra za dizajn u Pekingu, Mercedes-Benz je predstavio novi sportski Coupé budućnosti koji će osim korištenja električne energije i vodonika za pogon biti prava mala mobilna elektrana zahvaljujući posebnom inovativnom premazu.

Ovaj automobil će kada je parkiran, zahvaljujući posebnom srebrnom premazu koji se ponaša kao fotonaponski panel, proizvoditi električnu energiju. Osim proizvodnje energije uz pomoć sunca, premaz će koristiti energiju vjetra za stvaranje dodatne električne energije, a amortizeri će takođe proizvoditi i skladištiti proizvedenu energiju u centralnu bateriju.

Velika LED traka zauzeti će gotovo cijeli stražnji dio vozila te zavisno o potrebi javljati vozačima da li automobil skreće, usporava ili koči. Prednja LED rasvjeta bitće nadograđena posebnim kamerama koje će dodatno nadzirati stanje na cesti te prilagođavati vožnju vanjskim uslovima.

Interijer vozila kombinacija je digitalnih i analognih dizajnerskih ideja te u potpunosti uranja vozača i putnike u iskustvo vožnje ovog futurističkog vozila. Volan izlazi iz komandne ploče poput cvijeta, dok je cijela instrument ploča jedan veliki ekran koji se prilagođava potrebama vozača.

Check Also

Više od 6,6 miliona Amerikanaca ostalo bez posla u prošloj sedmici

Više od 10 miliona Amerikanaca prijavilo se na evidenciju službi za nezaposlene osobe u martu. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *