Sledeći Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope u Sloveniji

Dodajte komentar

Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope biće održan sredinom 2015. godine u Sloveniji, odlučio je Upravni odbor Samita.

Dogovoren je i detaljni plan aktivnosti realizacije dogovorenih obaveza koje su biznis lideri preuzeli na sebe na trećem godišnjem skupu održanom u julu 2014. godine u Cavtatu a u cilju dalje poslovne integracije na ovim prostorima i stvaranja boljih privrednih i životnih uslova u regionu, navedeno je u današnjem saopštenju Upravnog odbora.

Članovi UO su na jučerašnjem sastanku održanom u Ljubljani razgovarali o konkretnim inicijativima koje su pokrenute na ovogodišnjem skupu u Cavtatu, a kojem su prisustvovali i predsjednici zemalja u regionu. Dogovoreno je da se o tim temama i vrlo konkretnim predlozima saradnje nastavi dijalog sa izvršnim vlastima u regionu ali i sa Evropskom komisijom. Oformljene su radne grupe koje će voditi dijalog sa Evropskom komisijom ali i sa Nordijskim savjetom radi uspostavljanja čvršće saradnje sa regionalnom inicijativom koja povezuje zemlje Skandinavije radi prenošenja iskustava i znanja, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku u Ljubljani, Upravni odbor je donio odluku da novi predsjednik UO bude Iztok Seljak, predsjednik poslovodnog odbora Hidria u skladu sa dogovorom da predsjednik bude iz zemlje domaćina godišnjeg susreta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *