Imigranti Velikoj Britaniji donose ogroman novac

Dodajte komentar

Doprinos imigranata iz Evropske unije državnom budžetu Velike Britanije je tokom proteklih deset godina iznosio 20 milijardi funti (26 milijardi eura).

Od 2001. i 2011, od tih 20 milijardi funti, pet milijardi su doprinos imigranata iz istočne Evrope, iako su oni najčesće stigmatizovani, navodi se u objavljenoj studiji Univerzitetskog koledža u Londonu.

U studiji se objašnjava da je doprinos od 20 milijardi funti posljedica toga što evropski imigranti plaćaju mnogo veće poreze nego što primaju socijalnu pomoć.

Jedan od autora studije, Kristijan Dastman, navodi da “novo istraživanje daje pozitivnu sliku o imigraciji”, posebno kada je riječ i ljudima koji dolaze iz zemalja EU.

Studija je objavljena u jeku debate o imigraciji u Velikoj Britaniji.

Britanski premijer Dejvid Kameron, pod političkim pritiskom sve snažnije britanske euroskeptične partije UKIP (Stranka za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva), želi da preduzme korake kojima bi se ograničila migracija iz EU u Britaniju.

Prema izvorima bliskim Kameronu, premijer bi o tim pitanju trebalo da donese odluku prije Božića. Kameron je ranije rekao da će do 2017. organizovati referendum o tome da li zemlja želi da ostane u EU.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *