Napadnut direktor NLB banke

Dodajte komentar

Dvojica nepoznatih napadača metalnim šipkama juče su izudarala izvršnog direktora “NLB banke” Slovenca Roberta Kleindiensta.

Napad se dogodio oko 17 časova, na parkingu preko puta poslovne zgrade banke u Ulici Stanka Dragojevića u centru Podgorice, pišu Vijesti.

U mučkom napadu, funkcioneru banke povrijeđena je lijeva ruka, zbog čega je sinoć satima bio u ortopedskoj ambulanti Urgentnog bloka Kliničkog centra.
“Mogu vam reći da je izvršni direktor Robert Kleindienst napadnut na parkingu preko puta banke. Nalazi se u KC-u, a sjutra ćemo izdati saopštenje povodom napada”, kazao je sinoć “Vijestima” drugi izvršni direktor “NLB banke” Dino Redžepagić.

Povrijeđeni Slovenac zbog pretrpljenog šoka, ali i povreda sinoć nije bio u stanju da “Vijestima” kaže nešto više o napadu.

Izvršni direktor “NLB banke” udaran je u mračnom dijelu – u samom ćošku parkinga, tačno preko puta poslovne zgrade banke, kada je nakon završenog radnog dana krenuo do parkiranog džipa “hjundai” (PG-FA085).

On je inspektorima uspio da kaže da su tada metalnim šipkama na njega nasrnule dvije osobe, ali da nije uspio da ih bolje vidi jer se instinktivno sagao pored desnih vrata i rukama zaštitio glavu. Rekao je da ne zna šta bi mogao biti motiv napada.

Nakon napada, povrijeđeni Slovenac je ostao da leži pored parkiranog džipa, a napadači su pobjegli ka obali Morače.

Policijski inspektori tokom uviđaja utvrdili su oštećenja na gornjem dijelu desnih vrata džipa, nastalih od udaraca šipkama.
Brojne kolege povrijeđenog Slovenca okupile su se na parkingu nakon što je on prevezen u Urgentni blok.

Najbliži saradnici – Redžepagić i glavni izvršni direktor banke Anton Ribnikar, otišli su odmah do bolnice.

Mr Robert Kleindienst početkom jula 2012. godine postavljen je na poziciju izvršnog direktora, gdje je primarno zadužen i odgovoran za Direkciju finansijskog upravljanja, podrške poslovanju i Sektor upravljanja rizicima.

Nekoliko mjeseci kasnije, Slovenačka NLB grupa, u okviru koje posluje NLB “Montenegro banka”, saopštila je da negira navode portala “Pozareport.si” da je Kleindienst kao član uprave NLB grupe “namještao zaposlenja u kćerci kompaniji u Crnoj Gori”.

Slovenački portal objavio je da je tamošnja Komisija za sprečavanje korupcije utvrdila da je on izmislio za sebe radno mjesto – trećeg izvršnog direktora u NLB Montenegro banci, a što nije predviđeno sistematizacijom. Objavljeno je i da je na tri direktorska mjesta u NLB grupi zaposlio dvije prijateljice i muža svoje bivše supruge. Te tvrdnje zvanično nijesu dokazane.

Magistar poslovnih nauka, u NLB-u radi od 2000. godine

Napadnuti Slovenac, magistar je poslovnih nauka, a poslije završenih studija karijeru je počeo na Ljubljanskoj berzi – na funkciji savjetnika. Od 2000. godine u NLB je zamjenik direktora investicionog bankarstva i rukovodilac poslovnice za upravljanje portfeljima klijenata.

Osim toga, rukovodio je projektom osnivanja društva za upravljanje NLB Skladi, a od 2004. je bio predsjednik uprave tog društva.

Od 1. decembra 2009. godine bio je član uprave NLB – nadležan za područja poslovne mreže, ličnog bankarstva, marketing, razvoj usluga i kadrovsko područje. Autor je velikog broja stručnih članaka i radova sa područja tržišta kapitala, investicije u hartije od vrijednosti i upravljanja ličnim finansijama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *