Kristijan Bejl odabran za ulogu Stiva Džobsa

Dodajte komentar
Nakon mjeseci nagađanja, potvrđeno je kako će ulogu neprežaljenog osnivača Applea u nadolazećem filmu igrati ni manje ni više nego legendarni Kristijan Bejl.

Ovaj car transformacija i majstor glume uskočit će u Džobsovu kožu, a prve su reakcije na ovu vijest uglavnom da će itekako nadmašiti Eštona Kučera. Ne možemo se ne složiti – Ešton čak i nije bio loš u Jobsu, iako je spomenuti film u najmanju ruku čudan i nikako nije sjeo na svoje mjesto, stoga su očekivanja od filmskog djela, koji će se temeljiti na biografiji Stiva Džobsa koju je napisao Voltert Isakson, još veća.

The Next Web prenosi Blumbergov intervju s redateljem Aronom Sorkinom, koji je naveo kako Krisijan Bejl, naravno, nije ni trebao audiciju za spomenutu ulogu.

–  Bila nam je potrebna najbolja osoba određene dobi, a on je zaista fenomenalan glumac. Nije imao audiciju, nego sastanak. Uloga je vrlo, vrlo teška – izreći će više rečenica nego što većina osoba to uradi u tri različita filma.

Sorkin  je dodao kako smatra da će Bejl “uništiti” ulogu, u pozitivnom smislu. Inače, iza projekta stoji tim koji je radio na Društvenoj mreži, filmu o Marku Cukerbergu i Facebooku, a uz Sorkina tu su Dejvid Finčer i Skot Rudin.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *