Izvršni direktor EPCG obnavlja kompletni vozni park

Dodajte komentar

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore EPCG Stefano Pastori potvrdio je da planira da obnovi vozni park kompanije na način što će iznajmiti 433 vozila na četvorogodišnji period, što bi firmu koštalo oko 13 miliona eura. On je rekao i da mu je EPCG za lične potrebe kupila sportski model “audi” za oko 50.000 eura, nakon što je mjesec i po dana proveo bez automobila.

On je na kontrolnom saslušanju na Odboru za ekonomiju, finansije i budžet, rekao da su vozila koja se koriste u EPCG manje-više stara 13 godina.

“Na godišnjem nivou za njihovo održavanje trošimo oko tri miliona eura. Predložio sam da se ona zamijene tako što ćemo iznajmiti automobile na period od četiri godine. Ukoliko Upravni odbor EPCG ne odobri iznajmljivanje automobila, biću prinuđen da krenem u kupovinu novih vozila”, poručio je Pastori, odgovarajući na pitanje poslanika DF Strahinje Bulajića da li planira obnovu voznog parka, prenose Dnevne novine.

Odluku o zamjeni voznog parka Pastori je opravdao tvrdnjom da putevi u Crnoj Gori nijesu sigurni.

“Prije svega mislim na sjever države, posebno u zimskom periodu. Ne osjećam se sigurnim da sjever Crne Gore zimi obilazim sa autima starim i po 20 godina” rekao je Pastori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *