Još bolja ponuda Office 365 za mala i srednja preduzeća

Dodajte komentar

Nedavno, 1. oktobra 2014, Microsoft je predstavio tri nova plana za Office 365, napravljene tako da ispune potrebe malih i srednjih preduzeća koja imaju od jednog do 300 zaposlenih, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me. Novi planovi su:

  • Office 365 Business – Cele Office aplikacije – Outlook, Word, Excell, Power Point, OneNote i Publisher, jedan terabajt prostora na OneDrive servisu za pristupanje poslovnom skladišnom prostoru zasnovanom na cloud tehnologiji, obrada i deljenje dokumenata na Windows PC računarima, Mac, iPad, Windows tabletima i pametnim telefonima.
  • Office 365 Business Essentials – Osnovni servisi zasnovani na cloudu neophodni za vođenje poslovanja – elektronska pošta i kalendar biznis klase, Office Online, sastanci preko interneta, instant poruke (IM), video konferencije, skladištenje na cloudu, deljenje datoteka i još mnogo toga.
  • Office 365 Business Premium – Sve opcije od oba: Office 365 Business i Business Essentials  plana.

Vremenom će ova ponuda zameniti postojeće planove za mala i srednja preduzeća (SMB) – Small Business, Small Business Premium i Midsize Business. Enterprise plan ostaje nepromenjen.

Nova linija ponude predstavlja rezultat povratnih informacija koje je Microsoft dobio od postojećih klijenata iz reda malih i srednjih preduzeća o načinu na koji žele da započnu svoje poslovanje i rastu uz pomoć Office 365. Novi planovi im pružaju sledeće prednosti:

  • Novi izbor:  Office 365 Business plan (USD 8,5 po korisniku/mesečno) olakšava upoznavanje sa uslugom, kompletne verzije Office aplikacija po odličnoj ceni – uvek ažurne i dostupne na svim uređajima uključujući PC, Mac, iPad i pametne telefone. Ovde je uključen i skladišni prostor od 1TB koji olakšava pristup i uređivanje važnih datoteka sa bilo kog mesta.
  • Nova vrednost: Business Premium uključuje usluge Midsize Business plana po ceni Small Business Premium od USD 12,50 po korisniku mesečno. Business Essentials odgovara Small Business planu po ceni (USD 5 po korisniku mesečno) sa unapređenim odlikama i dodatnim uslugama kao što su Yammer i podrška za Aktivni katalog. Veći limit od 300 korisnika znači da firme mogu još bolje iskoristiti prednosti koje ovi planovi pružaju.
  • Nova fleksibilnost: Kako firme rastu, potrebna im je i promena tehnologije: moguće je prebaciti celu kompaniju (ili samo određene korisnike) na Enterprise plan, drugi Business plan, ili čak dodavati rešenja kao što su Project, Visio, Dynamics CRM Online i druga.

Prednosti za postojeće korisnike

Prednosti novih planova nisu samo za nove korisnike. Počev od 1. oktobra 2014, Microsoft je omogućio promene i postojećim korisnicima kako bi im približio prednosti novih planova, pre nego što se odluče za promenu. Za Small Business i Small Business Premium korisnike se menja limit sa 25 na 300 mogućih korisnika, dok će se korisnicima Midsize Business plana (čiji limit je već 300) smanjiti cena sa USD 15 na USD 12,5 po korisniku mesečno.

„Nova linija ponude će vremenom zameniti – Small Business, Small Business Premium i Midsize Business. Politika Microsofta je da obavesti korisnike 12 meseci pre promene osnovne pretplate i zbog toga postojeći korisnici ne treba ništa da menjaju u pogledu svoje pretplate na Office 365 sve do prve obnove nakon 1. oktobra 2015“, rekla je tim povodom Danijela Zečević Office Product Marketing Manager za južni Balkan.

Posle tog datuma biće neophodno odabrati jedan od novih planova prilikom sledećeg termina obnove. Tokom ovog procesa neće biti zastoja ili gubitka podataka.

Do trenutka obnove sa novim planom, oni će nastaviti da uživaju sve prednosti Office 365 kao što je to danas – uključujući bilo koju odliku i bezbednosno ažuriranje (npr. ažuriranje admin centra, navigacija novim planom programa) i bilo koju novu uslugu (npr. dodavanje Yammer programa  Midsize Business planu, povećanje skladišnog prostora na OneDrive) Microsoft izdanja relevantnih za pretplatu. Korisnici takođe mogu da dodaju nove korisnike, dodaju nove pretplate i da obnove postojeće pretplate kao što je to moguće i danas. Ni jedna od pogodnosti im neće biti ukinuta ili umanjena.

Zašto čekati do 1. oktobra 2015?

Većina korisnika ima mogućnost izbora oko prebacivanja na nove planove. Ipak, preporučuje se da većina korisnika jednostavno nastavi da koristi svoje trenutne planove i prebace se na sličan novi plan u trenutku obnove nakon 1. oktobra 2015. Sa odgovarajućim ažuriranjem postojećih planova, samo mali broj korisnika sa veoma specifičnim zahtevima će imati priliku da ostvari korist od prebacivanja planova pre 1. oktobra 2015.

Neki korisnici nemaju mogućnost izbora i prebacivanja na nove planove sada nakon lansiranja nove usluge. Microsoft će ažurirati opcije za ove korisnike kako bi i oni bili u mogućnosti da se prebace na nove pretplate od 1. oktobra 2015.

Tokom septembra, pred objavljivanje novog izdanja 1. oktobra 2014. svi korisnici Small Business, Small Business Premium i Midsize Business planova su dobili obaveštenje koje se odnosi na ove promene putem svog Office 365 centra za poruke. U ovoj poruci su detaljno objašnjene ove promene, sa poređenjem planova i savetima kako i kada se prebaciti na nove planove.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *