Amazon otvara prvu nevirtuelnu prodavnicu

Najveća onlajn trgovina Amazon planira da otvori svoju prvu nevirtuelnu prodavnicu u Njujorku preko puta poznatog solitera Empire State Building.

Prodavnica će se nalaziti u 12-ospratnoj zgradi u 34. Ulici, objavio je Wall Street Journal, pozivajući se na svoje obaviještene izvore.

U osnovi, prodavnica će se uglavnom koristiti kao manje skladište u kome će moći da se preuzme roba na dan za koji je zakazana preko sajta kmpanije. Takođe ona će raditi kao distributivni centar za kurire. Nije isključena mogućnost da će se prije ili kasnije tu prodavati i uređaji kompanije, kao što su čitač Kindle, smartfoni i TV plejeri, navodi list.

Ako se prodavnica pokaže uspješnom, u planu kompanije je otvaranje sličnih i u drugim gradovima SAD. Kako se navodi u materijalija, Amazon je prije dvije godine planirao da u Sijetlu otvori svoju prodavnicu, ali se odustalo zbog slabe posjećenosti zone gdje je trebalo da bude prodavnica.

Zato će prva nevirtuelna prodavnica biti preko puta Empire State Buildinga, koji godišnje posjeti 4,3 miliona ljuda, a prodavnica neprehrambenih proizvoda Macys u blizini privuče više od 20 miliona posjetilaca godišnje.

Amazon je najveća svjetska onlajn prodavnica, koja prodaje robu i usluge preko interneta. Pored SAD, kompanija je prisutna u Kanadi, Kini, Brazilu, Japanu i evropskim zemljama.

Check Also

Prvo odluka o koncesiji, pa o gradnji terminala na podgoričkom aerodromu

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), Vladan Drašković, saopštio je da se o gradnji novog …

Leave a Reply

Your email address will not be published.