A2A: Prvo provjera uslova, pa razgovori o nastavku partnerstva u EPCG

Dodajte komentar

Predstavnici italijanske kompanije A2A na čelu sa predsjednikom Odbora direktora Giovanniem Valottom i izvršnim direktorom Lucom Valeriom Cameranom, razgovaraće u narednom periodu sa premijerom Milom Đukanovićem, potpredsjednikom Vlade Vujicom Lazovićem i ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem o uslovima i detaljima za nastavak partnerstva.

Kako je saopšteno iz italijanske kompanije, na održanim sastancima novo rukovodstvo A2A je izrazilo volju da se provjere uslove za nastavak strateškog partnerstva u EPCG, između A2A i Vlade Crne Gore.

“U narednom periodu pregovaraće se o uslovima i detaljima za nastavak partnerstva, uz zajednički nagovještaj da se posao može pozitivno završiti i u kratkom roku, u obostranom interesu uključenih strana”, kazali su u A2A.

Podsjećamo, Vlada je u prethodnom periodu, cijeneći značaj strateškog partnerstva i značaj Elektroprivrede, izrazila spremnost da u dodatnim razgovorima sa A2A traži rešenje za prevazilaženje problema u realizaciji ugovora u određenim segmentima, uz maksimalnu zaštitu državnog interesa.

Imajući u vidu da Ugovor ističe krajem ove godine, ali i druga pitanja o kojima je bilo govora u prethodnom periodu, sve manje izvjesno je potpisivanje Aneksa ali se rešenje traži u eventualnom novom modelu saradnje.

Prioritetni cilj Vlade u novom modelu su investicije, a prije svega izgradnja Bloka 2 Termoelektrane u Pljevljima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *