Novo rukovodstvo A2A stiže u Crnu Goru

Dodajte komentar

Predsjednik kompanije A2A, Đovani Valoti, i izvršni direktor Luka Kamerano boraviće u četvrtak i petak u posjeti Crnoj Gori, saznaje CdM u Vladi Crne Gore.

Cilj posjete je, kako je nam rekao izvor iz Vlade, „sagledavanje statusa projekta njihove kompanije u Crnoj Gori i razgovor sa Vladom o budućnosti saradnje u okviru Elektroprivrede Crne Gore EPCG.

„S obzirom na to da se radi o novom menadžmentu ovo je prva njihova posjeta i prilika da se upoznaju sa problemima ali i perspektivama razvoja EPCG“, rekao je naš izvor iz Vlade.

Još nije poznato sa kim će se sve sastati predstavnici A2A ali izvjesni su sastanci sa potpredsjednikom Vlade Vujicom Lazovićem i ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem.

Na pitanje CdM-a sa kim će se sastati predstavnici A2A u Birou za odnose s javnošću nam je rečeno da će „javnost biti pravovremeno informisana“.

Vlada je u prethodnom periodu, cijeneći značaj strateškog partnerstva i značaj Elektroprivrede, izrazila spremnost da u dodatnim razgovorima sa A2A traži rešenje za prevazilaženje problema u realizaciji ugovora u određenim segmentima, uz maksimalnu zaštitu državnog interesa.

Imajući u vidu da Ugovor ističe krajem ove godine, ali i druga pitanja o kojima je bilo govora u prethodnom periodu, sve manje izvjesno je potpisivanje Aneksa ali se rešenje traži u eventualnom novom modelu saradnje. Prioritetni cilj Vlade u novom modelu su investicije, a prije svega izgradnja Bloka 2 Termoelektrane u Pljevljima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *