Za garancije i otpremnine potrošeno 24,5 miliona eura

Dodajte komentar

Iz budžeta je po osnovu garancija i otpremnina od početka godine isplaćeno ukupno 24,5 miliona eura. Iz Ministarstva finansija su za Dan kazali da je u prošloj godini po istom osnovu isplaćeno 109,66 miliona eura.

“U ovoj godini po osnovu aktiviranih garanacija plaćeno je 15,25 miliona eura, a u prošloj godini otplaćeno je 107,2 miliona eura duga po izdatim garancijama”, rekli su iz Ministarstva.

Sa budžetske pozicije “otpremnine” u prošloj godini su isplaćena sredstva u iznosu od 2,46 miliona eura, dok je u ovoj godini za iste namjene isplaćeno 9,25 miliona eura.

Od ukupno isplaćenih garancija u prošloj godini na garancije za kredite Kombinata aluminijuma KAP odnsilo se 102,7 miliona eura.

U ovoj godini pale su garancije za kredite novinsko izdavačkog preduzeća Pobjeda u stečaju u ukupnom iznosu od 5,6 miliona eura, dok su za otpremnine 223 radnika KAP-a do sada isplaćena 3,2 miliona eura.

Spisak za isplatu otpremnina radncima KAP-a još nije konačan, a na teret budžeta pašće i otpremnine za oko 50 zapsolenih Pobjede koji su se prijavili za socijalni program.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *