Daido metal u plusu 310 hiljada eura

Dodajte komentar

Ko­tor­ska kom­pa­ni­ja Da­i­do me­tal ostva­ri­la je u pr­voj po­lo­vi­ni go­di­ne ne­to do­bit od 310,2 hi­lja­de eura, što je 1,8 pu­ta vi­še ne­go u istom pe­ri­o­du pro­šle go­di­ne. Po­slov­ni pri­ho­di pred­u­ze­ća na kra­ju ju­na po­ra­sli su 18,9 od­sto na 4,9 mi­li­o­na, dok su se po­slov­ni ras­ho­di na kra­ju dru­gog kvar­ta­la po­ve­ća­li 13,5 od­sto na 4,5 mi­li­o­na eura.

Tro­ško­vi ma­te­ri­ja­la iz­no­si­li su 2,3 mi­li­o­na, na­kna­da, za­ra­da i osta­li lič­ni ras­ho­di 1,4 mi­li­o­na, a amor­ti­za­ci­je i re­ze­r­vi­sa­nja 357,9 hi­lja­da eura. Osta­li po­slov­ni ras­ho­di su do­sti­gli 438,5 hi­lja­da.

Ukup­na ak­ti­va kom­pa­ni­je iz­no­si­la je 22,8 mi­li­o­na, što je 3,3 od­sto vi­še ne­go u upo­red­nom pe­ri­o­du. Du­go­roč­ne oba­ve­ze i re­zer­vi­sa­nja Da­i­do me­ta­la iz­no­se 712,1 hi­lja­du, krat­ko­roč­ne 5,1 mi­li­on, dok je aku­mu­li­ra­ni gu­bi­tak 16,1 mi­li­on.

Vla­snik ko­tor­ske kom­pa­ni­je je Da­i­do me­tal iz Na­go­je, ko­ji po­sje­du­je pre­ko 99 od­sto ak­ci­ja.

Ja­pan­ska kom­pa­ni­ja Da­i­do me­tal ku­pi­la je u ja­nu­a­ru 2002. go­di­ne 51 od­sto ak­ci­ja ne­ka­da­šnje In­du­stri­je le­ža­je­va Ko­tor.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *