Superstar među investitorima nikad ne ulaže u direktore koji nose odijela

Peter Thiel je superstar među investitorima rizičnog kapitala, a među njegovim najvećim uspjesima navode se investicije u Facebook, LinkedIn i Yelp.

U novoj knjizi koju je objavio pod imenom ‘Zero To One’ Thiel iskazuje prilično snažna mišljenja o IT biznisu i modi, a ono što je posebno zanimljivo je njegova teorija da nikada ne treba investirati u biznismena koji nosi odijelo.

On piše da ga je upravo ova teorija ‘sačuvala’ od više loših odluka, a da ‘pametni IT biznismeni u odijelima’ u stvari izgledom pokušavaju da prodaju slab proizvod.

“Moguće je da bismo sve te odluke da ne investiramo u neku kompaniju mogli da donesemo na osnovu pogleda u njihove knjige, ali naš pravac ‘ne investiraj u IT direktora koji nosi odijelo’ doveo nas je do istini mnogo ranije”, piše Thiel, a prenosi The Economist.

Kako se konstatuje u tekstu, ‘klinac u duksu sa kapuljačom’ je postao zlatni standard kada je u pitanju investiranje u IT startapove.

Check Also

Crnogorski Telekom prvi u Crnoj Gori predstavlja eSIM tehnologiju

Crnogorski Telekom nastavlja sa predstavljanjem svjetskih digitalnih trendova u Crnoj Gori, čijim razvojem i uvođenjem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *