Burger king stigao u Hrvatsku

Prvi Burger king u Hrvatskoj otvoren je u petak na odmorištu “Draganić jug“ na auto-putu A-1 Zagreb – Split, u smjeru ka Zagrebu.

O otvaranju restorana ovog popularnog američkog lanca brze hrane dugo se pričalo, a ljubitelji fast-fuda konačno su došli na svoje, piše “Jutarnji list“. Cijena klasičnog hamburgera i čizburgera je 11 kuna (oko 1,5 eura), a njihov prepoznatljivi Vuper (Whopper) burger košta 22 kune (oko 3 eura).

Zaštitni znak Burger king lanca upravo je popularni Vuper burger koji se sastoji od teleće pljeskavice i dodatka paradajza, zelene salate, kisjelih krastavaca, luka i majoneza u pecivu sa susamom.

Prženi krompirići koštaju između 9 i 15 kuna (1,3 i 2 eura), u zavisnosti od veličine porcije.

Na meniju su i tri vrste pilećih burgera, a svima je cijena 22 kune (oko 3 eura).

Svaki burger možete da obogatite sosom, dodatnom pljeskavicom, sirom, slaninom ili povrćem, a cijene dodataka su od 3 do 8 kuna (0,4 do 1,1 eur).

U Burger kingu takođe nude i tri vrste salate koje koštaju između 15 i 33 kune (2 i 4,5 eura), ali i posebne King zalogaje koji obuhvataju pileća krilca, pržene kolutiće luka i pileće medaljone po cijeni između 14 i 30 kuna (oko 2 i 4 eura).

Osim raznih hamburgera i čizburgera, prženih krompirića i napitaka, u ponudi imaju posebno pripremljene menije poput Vupera, Stejkburgera, Big King XXL, Duplog čizburgera XXL ili Big Kinga koji osim burgera uključuju i srednji pomfrit i 4 decilitra bezalkoholnog pića, a cijene im se kreću od 32 do 46 kuna (4,3 do 6,2 eura).

U ponudi su i King deserti poput sladoleda s prelivom, vrućih braunija s dodatkom sladoleda ili smudija, a cijene su od 7 kuna (oko 1 eura) naviše.

O dolasku Burger kinga u Hrvatsku dugose spekulisalo, naročito nakon što je proradila franšiza KFC-a, još jednog popularnog američkog lanca brze hrane.

Prve ozbiljnije najave neki mediji objavili su još prije godinu dana, ali na otvaranje se čekalo do ovog vikenda. Franšizu za Hrvatsku dobila je kompanija “Marche restorani“.

Check Also

Sedam radnika “Cijevne komerc” i “Bemaxa” pozvano na informativni razgovor

Policija i inspekcija konstanto snimaju korito Morače, a kažu i da su pojedine kompanije uklonile …

Leave a Reply

Your email address will not be published.