KAP: Pejoviću produžen rok za uplatu

Dodajte komentar

Vlasniku firme Uniprom, Veselinu Pejoviću, koji će upravljati KAP-om, stečajni upravnik Veselin Perišić produžio je za 60 dana rok za uplatu kupoprodajne cijene. Perišić je povodom zahteva kompanije Uniprom o produženju roka za uplatu novca za kupovinu KAP-a od 28 miliona eura, doneo odluku o mogućnosti produženja tog roka od dva mjeseca koji je predviđen i ugovorom, prenijele su podgoričke Vijesti.

U zajedničkom saopštenju Perišića i Pejovića, navedeno je da stečajni upravnik smatra opravdanim zahtjev Uniproma, s obzirom na tužbe koje su podnete protiv Uniproma.

Perišić je saopštio da je zbog produžetka roka za izmirenja obaveza Unipromu, predočio Pejoviću i izvesne posledice koje bi mogle naneti neotklonjivu štetu KAP-u, a dovesti u pitanje pravni posao koji je u toku.

“Kupac je pristao da sutra preuzme upravljanje, kako se ne bi zaustavila proizvodnja, a ono je ograničeno rokom za koji mu je produženo izvršenje obaveze plaćanja kupoprodajne cene”, objasnio je Perišić.

Pejović je prošle nedelje tražio odlaganje plaćanja kupoprodajne cene kako bi sačekao ishod sudskog procesa u Nikoziji na Kipru čiji je Okruužni sud doneo odluku o zabrani prodaje KAP-a do daljnjeg.

Osim procesa u Nikoziji, koji je pokrenula En plus grupa, čiji je vlasnik ruski milijarder Oleg Deripaska, pristigle su, kako je saopšteno, još tri tužbe na adresu Perišića i Pejovića.

Pejović je naveo da kompanija Uniprom ostaje pri kupovini KAP-a, ocenjujući da novonastala situacija zahteva oprez. (seebiz.eu)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *