Zaradite 200 € pomoću ovih poslića

Dodajte komentar

Kako prosječna zarada već dugo nije dovoljna ni za podmirivanje ličnih troškova, sve više mladih razmišlja o pronalaženju dodatnog izvora zarade. U ljetnjim mjesecima mladi su spremni da svako znanje i vještinu koje posjeduju i unovče, a od raznih poslova mjesečno mogu da zarade oko 200 eura.

Di-džej (50 eura za veče)

Ljubitelji muzike koji znaju da koriste opremu za miksovanje za jedno veče mogu da zarade oko 50 eura, ili 10 do 15 odsto od ukupne zarade te večeri u lokalu. Uz jedan nastup nedjeljno, za samo mjesec dana budžet može da im bude puniji za oko 200 eura.

Šetanje kućnih ljubimaca (do 10 eura dnevno)

Zbog manjka slobodnog vremena i preokupiranosti obavezama vlasnici pasa često nemaju kada da prošetaju svoje ljubimce, pa je sve više onih koji će za 3 eura po satu to da urade za njih. Oni kojima je potrebno cjelodnevno čuvanje pasa ovu uslugu moraće da plate znatno više.

Prodaja na društvenim mrežama (do 10 eura dnevno)

Mnogi korisnici društvenih mreža već znaju kako mogu da iskoriste popularnost ovih mreža, pa su grupe u kojima se svašta prodaje sve popularnije. A prodavati se može sve – od stare odeće, obuće, preko starog nameštaja, nakita, knjiga, suvenira, fotografija…

Privatni časovi za osnovce (više od 300 eura mjesečno)

Svi koji dobro znaju matematiku, gramatiku ili jezike mogu da zarade džeparac za putovanje tako što će osnovcima držati privatne časove. Prosečna cijena dvočasa je od 6 do 8 eura, a uz pet učenika koji imaju po dva dvočasa nedjeljno, predavači mogu da zarade i profesorsku mjesečnu platu.

Kreiranje i održavanje sajtova (100-200 eura mjesečno)

Kompanije, preduzetnici i svi ostali kojima je neophodna prezentacija na internetu spremni su da za osnovni sajt, bez zahtjevnih aplikacija, izdvoje 100-200 eura. Za održavanje sajtova koje podrazumijeva kačenje tekstova i podataka, mjesečno može da se zaradi minimum 20-50 eura.

Čuvanje djece (1,5 – 2 eura po satu)

Iskustvo u radu sa diecom, završena neka škola medicinske struke, ili jednostavno dobar odnos sa najmlađima, dovoljan su preduslov za obavljanje ovog posla. Usluge čuvanja djece traže se i nude preko interneta i oglasa, ali postoje i agencije koje zapošljavaju dadilje.

Iznajmljivanje sobe, garaže, parking mjesta (100-200 eura mesečno)

Svi koji u stanu ili kući imaju prostoriju viška, ovu praznu sobu mogu da pretvore u zaradu. Takođe, sa sve većim brojem automobila na ulicama i sve manje mjesta za parkiranje, na cijeni su i iznajmljene garaže i parking mjesta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *