Apple odobrava plaćanje pomoću bitcoina

Dodajte komentar

Iako se Apple ranije čvrsto protivio Bitcoin aplikacijama i povukao ih iz prodaje uprkos velikom uspjehu koji je imala Bitcoin wallet aplikacija sa 120.000 preuzimanja, u svijetlu nedavnih regulatornih promjena u SAD ovaj tehnološki gigant riješio je da revidira svoju politiku i omogući korisnicima da Apple aplikacije kupuju isto kao što kupuju i druge elektronske proizvode i servise na internetu, pomoću bitcoina.

Ova odluka Apple-a koincidira sa skidanjem zabrane prometa u bilo kojoj valuti koja nije američki dolar. Promjena zakona dogodila se prošle nedelje, i prva država koja je prihvatila bitcoin kao ravnopravno sredstvo plaćanja je Kalifornija. Naime, alternativne valute dobile su dugoočekivanu šansu najpre u Kaliforniji kada je guverner Kalifornije Džeri Braun (Jerry Brown) u subotu stavio svoj potpis na dopunu zakona o korporacijama i sredstvima plaćanja.

Na ovaj način je povjerenje u kripto-valute čija stabilnost ne zavisi od fiskalne politike pojedinih vlada, ili bilo koje centralne nacionalne banke, dobilo značajan vjetar u leđa. Zakonitost bitcoina razlikuje se od zemlje do zemlje, i zavisi od toga na koji način se definiše promet nematerijalnih dobara i u kojoj mjeri je on izjednačen sa ostalim vrstama prometa.

U svijetu međutim ima mnogo bitcoin entuzijasta. “Izgleda da je Apple vidio dolazeći Bitcoin cunami i odlučili su da je bolje biti spreman za to”, napisao je investitor Rodžer Ver pozdravljajući odluku okretanja ka onome što internet korisnici zaista žele da vide i kod brendova kojima su veoma lojalni, prenosi magazin iBerza.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *