Američki investitori sjutra preuzimaju Trend

Dodajte komentar

Nakon više od pola godine od kupovine kontrolnog paketa akcija u Fondu zajedničkog ulaganja Trend AD Podgorica američki investitori, uz podršku njihovih ovlašćenih zastupnika, trebalo bi da sjutra preuzmu kontrolu nad zavisnim društvima u vlasništvu Fonda, Trend Koralima i PLC Morači, dok je Skupština samog fonda zakazana za 21. jul.

Prethodno, 27. maja 2014. godine, Komisija za hartije od vrijednosti donijela je mišljenje da su, na osnovu Ugovora o upravljanju sklopljenog između Fonda Trend ad Podgorica i Društva za upravljanje fondom Trend AD Podgorica od 3. novembra 2004. godine, jedino DZU Trend ad Podgorica i njegov izvršni direktor Ljubo Anđelić ovlašćeni za zastupanje interese Fonda.

“Nova uprava Trenda ponovo naglašava da su njena očekivanja da nadležni državni organi omoguće legalnu zaštitu interesa svih deset hiljada akcionara, ali i stranih investitora. U Trendu vjeruju da će biti poštovana pravila, zakonska rješenja i da će skupštine akcionara, zakazane za ponedjeljak, pokazati da crnogorsko tržište kapitala primjenjuje usvojene pravne norme koje garantuju vladavinu prava u ovoj oblasti”, kazali su u PR Službi Bull and Bear AD.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kako su istakli, ova značajna investicija za Crnu Goru, važna je i za zaposlene zavisnim društvima.

“Kako je sudbina njihovih radnih mjesta do sada bila u rukama bivšeg vlasnika Fonda Trend Mihaila Madžarovića, koji nije imao interesa da rešava nagomilane probleme tih kompanija, ukoliko dođe do kršenja prava, nastupila bi njihova blokada što bi značilo i dovođenje u pitanje egzistencije sedamdesetak porodica zaposlenih. Nova uprava Fonda želi da upozori da će sve eventualne nelegalnosti procesuirati i tražiti hitno uključivanje nadležnih pravosudnih isntitucija Crne Gore. Istovremeno, novi vlasnici Fonda Trend, američki institucionalni investitori, obavještavaju organe zavisnih društava da, ukoliko skupštine dva zavisna društva usvoje odluke koje bi bile u suprotnosti sa propisima i mišljenjima nadležnih institucija, da ce tražiti punu naknadu štete od za to odgovornih pojedinaca”, kazali su u PR Službi Bull and Bear AD.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *