Šta je Todorić obećao Slovencima

Dodajte komentar

Agrokorova akvizicija Merkatora teška 550 miliona eura, stvoriće grupaciju sa prihodom od skoro 7 milijardi eura i 60 hiljada zaposlenih.

Kako se navodi, prema analizama “Dilojta” u grupi “Srednja Evropa” (od Poljske do Ukrajine) grupacija će biti 14. po veličini prihoda.

Hrvatski Tportal piše šta je prvi čovek Agrokora i najbogatiji čovek na Balkanu Ivica Todorić obećao slovenačkoj strani nakon ove akvizicije:

Merkator ostaje zasebno pravno lice sa sjedištem u Ljubljani najmanje 10 godina i zadržava ime
dionice Merkatora biće još pet godina na Ljubljanskoj berzi, ako Agrokor stekne više od 90 odsto vlasništva, može da ih skine prije vremena;

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Merkator i Agrokor najmanje tri godine ostaju u “sistemu upravljanja u dvije trake” – Merkator će imati nadzorni odbor sa devet članova i upravni odbor sa četiri člana. UO vodi kompaniju samostalno i na vlastitu odgovornost

Merkator će tri godine zadržati kolektivne ugovore.

Uprava Merkatora će se tri godine kvartalno savjetovati sa predstavnicima sindikata o najvažnijim odlukama za zaposlene.

U naredne tri godine revizor Merkatora biće jedna od četiri najveće globalne revizorske kuće koje rade u Sloveniji.

U naredne tri godine dobavljači iz Slovenije zadržavaju svoja mjesta na rafovima Merkatora ili dobijaju “pošteno dodijeljeno mjesto u skladu sa rezultatima na tržištu”

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *