Video dana: SmartPhone koji kontroliše apsolutno sve!

Dodajte komentar

“Amazing Street Hack” – reklama za igricu “Watch dogs” svakako ide iznad i izvan prosječnog osjećaja za štoseve prilikom reklamiranja. Kompanija je postavila lažni dućan, zajedno s mnoštvom skrivenih kamera i pretjerano društvenim prodavcem, nudeći brze popravke pametnih telefona. “Srećnom” kupcu prodavac objašnjava da je danas njegov srećan dan i da je dobio “posebnu aplikaciju”, kojom nekako “provaljuje” sve  električne sisteme u blizini.

Prvo, prodavac pokazuje sposobnosti aplikacije isključujući svjetla u prodavnici. Vrlo cool, zar ne? Stvari postaju sve više začuđujuće. Vani, na ulici, prodavac koristi aplikaciju za uključivanje ulične rasvjete, za pokretanje parkiranog automobila, i na kraju, za promjenu svjetla na semaforu – crveno svjetlo u zeleno, dok kupci bulje u nevjerici.

Nažalost, trik sa semaforom ide krivim putem i uzrokuje saobraćajnu nesreću. Policija stiže, a prodavac odmah krivi kupca za incident.

Sudeći po svojih 16 miliona pregleda u manje od mjesec dana, “Amazing Street Hack” je hit među potrošačima.

I dok se prankvertising može činiti pretjeranim, ipak se pokazuje vrijednim, jer je ovaj štos impresivan, makar i samo u tehničkom smislu.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=1hpU_Neg1KA&w=470]

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *