Bjelasica Rada: Nema ni struje, ni plate od januara

Dodajte komentar

Radnici Bjelasica rade dogovorili su se na jučerašnjem sastanku da predsjednica sindikata Stanka Nišavić razgovara sa stečajnim upravnikom Ognjenom Jovovićem. Oni su prije nekoliko mjeseci imali štrajk upozorenja tražeći zaostale plate, ali ih nijesu dobili. Radnici su upozorili na svoj položaj i istakli da je uslov svih uslova dobijanje zaostalih zarada.

– Pola godine smo bez plata, ne daju nam tople obroke i ne uplaćuje se doprinos za radni staž. Već dvadesetak dana skoro ništa ne proizvodimo, a od prije dva dana nam je isključena i električna energija – kazala je Nišavićeva i dodala da će najvjerovatnije u ponedjeljak organizovati protest.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

– Naši zahtijevi su bili i biće egzistencijalne prirode a tiču se isplate potraživanja iz radnog odnosa. Zaista je tužno da fabrika koja ima perspektivu nije u mogućnosti da za svoje radnike obezbijedi po 10 hiljada eura koliko su naša ukupna mjesečna primanja ne računajući menadžment i da plati dug za struju. To se sve dešava u susret ljetu i turističkoj sezoni, kad bi trebalo da proizvodimo i prodajemo najviše mineralne vode – navela je Nišavićeva.

Predsjednik opštinskog sindikalnog povjereništva Bogdan Krgović kaže da je razočaran što jedina fabrika mineralne vode u Crnoj Gori ne može da radi.

– Apsurd je da primat na tržištu vode preuzimaju konkurenti iz okruženja. Opštinski sindikat je uvijek podržavao one opravdane zahjeve radnika, koji se tiču isplate potraživanja iz radnog odnosa. Očekujemo da će nadležni a prvenstveno poslodavac ozbiljno shvatiti stanje firme, te da neće dozvoliti da zaposlenima duguju tako veliki broj zarada i uplate zaostali staž – istakao je Krgović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *