Mercator izbjegao stečaj

Dodajte komentar

Slovenački trgovinski lanac Mercator postigao je konačni dogovor sa bankama poveriocima o restrukturiranju svojih dugova u iznosu oko milijardu eura.

Grupa Mercator, sve banke povjerioci i pružaoci leasinga potpisali su ugovornu dokumentaciju za sprovođenje finansijskog restrukturiranja grupe Mercator, naveo je slovenački trgovački lanac u saopštenju.

Potpisom dokumentacije ispunjeni su i svi uslovi za ispunjenje njenih odredbi, dok se u ostalim državama jugoistočne Evrope zaključuju postupci osiguranja regulatornih saglasnosti i registracija. Očekujemo da će ti postupci biti okončani ovih dana, naveo je Mercator.

Predsjednik nadzornog odbora Mercatora Matej Lahovnik izjavio je da se radi o vrlo kompleksnom i zahtevnom restrukturiranju, što je dokaz da je Mercator zadnjih meseci uspio da uspostavi ugled i povjerenje u širem poslovnom okruženju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Time je uprava uspješno privela kraju jedan od ključnih procesa za sanaciju kompanije, kazao je Lahovnik za Slovenačku agenciju STA.

Direktor Mercatora Toni Balažič je naveo da su povjerioci Mercatora potpisom dokumentacije dali snažnu podršku firmi koja je u potpunosti sposobna da sprovede planiranu strategiju poboljšanja poslovanja po samostalnom scenariju, naveli su u Mercatoru.

Prema ugovoru većinskih vlasnika Mercatora i Agrokora, hrvatski koncern bi do kraja juna trebao da realizuje ugovor o kupovini 53 odsto dionica Mercatora, po cijeni 86 eura za dionicu.

Jedan od uslova za realizaciju transakcije je i restrukturiranje Mercatorovih obaveza prema bankama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *