CEAK: Uniprom hoće da prekine proizvodnju

Dodajte komentar

Odluka o tenderu za prodaju imovine KAP-a je donešena uz kršenje zakonodavstva Crne Gore, bez saglasnosti najvećih povjerilaca Kombinata aluminijuma KAP, među kojima su i CEAK, En +, EPCG i VTB Austria AG. Udio navedenih povjerilaca čini oko pola duga KAP-a (više od 160 miliona eura), navode se u reagovanju Centralno-evrpske aluminijumske kompanije CEAK.

“Neriješeno pitanje snabdijevanja električnom energijom KAP-a ukazuje na to, da je jedini cilj kojem Uniprom teži, potpuni prekid proizvodnje aluminijuma u fabrici, uključujući preradu, i dalje rezanje imovine fabrike u staro željezo, u cilju prodaje za iznos, koji znatno premašuje 28 miliona eura. Dakle, povjeriocima KAP-a će biti pričinjena značajna šteta. Dodatna potvrda ove namjere je i činjenica ultrabrzog prenosa svojine nad zemljištem KAP-a po povoljnim uslovima”, navodi se u saopštenju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Očigledno je, kako zaključuju, da je takav scenarij prvobitno isplaniran i usaglašen sa Vladom Crne Gore.

“Prodaja KAP-a strukturama kompanije Uniprom može uzrokovati porast broja tužbi pred međunarodnim arbitražama, koje su CEAC i drugi povjerioci pokrenuli protiv Vlade Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *