Za Telekom Slovenije stigao veći broj ponuda

Dodajte komentar

Za kupovinu  Telekoma Slovenije do roka koji je istekao prošlog ponedjeljka pristigle su ponude “većeg broja vodećih strateških i finansijskih investitora”, objavio je u ponedjeljak u saopštenju za javnost državni fond “SOD” koji ne navodi broj ponuda niti imena potencijalnih ulagača.

SOD navodi da će u drugu fazu prodajnog postupka biti pozvani oni investitori koji su predali ekonomski najbolje ponude te koji su finansijski i pravno spremni konkurisati za preuzimanje jedne od najvećih slovenskih kompanija. Pozive da učestvuju u drugoj fazi dobiće do kraja nedelje.

Telekom Slovenije jedno je od 15 preduzeća i banaka koje su slovenska vlada i parlament lani stavili na popis za prodaju strateškim investitorima, pa se njihova privatizacija nastavlja uprkos tome što je vlada u ostavci i obavlja samo tekuće poslove.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prodaje se 72,75 posto dionica slovenačkog nacionalnog telekom operatera. Mediji navode da bi cijena za Telekom mogla dostići i milijardu eura.
Prema neslužbenim informacijama, među pristiglim ponudama je i ona Deutsche Telekoma koji se spominje kao vrlo zainteresovan ulagač.

Pristigle su i ponude operatera iz Rusije i Turske te nekoliko finansijskih fondova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *