Vlasnik “Alibabe” na meti sugrađana zbog kupovine Evergranda

Dodajte komentar

Stanovnici Hangdžoua, rodnog grada jednog od najbogatijih Kineza Ma Juna, razočarani su njegovom odlukom da kupi 50 odsto udjela u klubu iz susednog grada Guandžoua.

Ma, vlasnik i direktor najveće kineske kompanije za elektronsku trgovinu Alibaba, objavio je u četvrtak da je kupio polovinu akcija kineskog superligaša i aktuelnog šampiona Azije Guangdžou Evergranda.

Stanovnici Hangdžoua, u kome je Ma rođen i u kome je sjedište Alibabe, smatraju da je elektronski magnat trebalo da kupi lokalnog superligaša Huangdžou Grintaun i pomogne mu da se popne na tabeli Kineske super lige.

Song Veiping, predsjednik kompanije Grintaun Kina (Greentown China Ltd.), koja posjeduje fudbalski klub Hangdžou Grintaun, rekao je da smatra da se Ma odlučio na ulaganje u veliki klub jer prezire siromašne i želi da uživa u podjeli uspjeha sa slavnima i bogatima.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Navijači Hangdžua razočarani su Maovom odlukom, pošto su očekivali od bogatog sugrađanina da kupi lokalni klub i stvori još jedan veliki i bogat klub u Kini.

Guangdžou Evergrand, klub koji vodi italijanski trener Marćelo Lipi, najbogatiji je i najuspješniji kineski klub svih vremena, dok se Huangdžou Grintaun bori za opstanak u Kineskoj super ligi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *