Telenor potpisao “Inicijativu za zapošljavanje mladih u regionu Adriatika”

Dodajte komentar

Predstavnici Telenora Crna Gora potpisali su „Inicijativu za zapošljavanje mladih u regionu Adriatika“ na međunarodnoj konferenciji „HR Business Arena 2014“, održanoj u Dubrovniku.

Cilj ove inicijative jeste da podstakne lidere na tržištu iz različitih sfera poslovanja da se aktivno uključe u stvaranje uslova za zapošljavanje mladih ljudi i da na taj način utiču na smanjenje visoke stope nezaposlenosti u regionu. Među potpisnicima je bilo dvadesetak vodećih kompanija iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

U ime kompanije Telenor Crna Gora, Inicijativu je potpisao Stevan Milić, direktor odjeljenja korporativnih komunikacija i ljudskih resursa. Tom prilikom je istakao ozbiljnost trenutnog stanja na tržištu rada i da je važno da svaka kompanija učini koliko je u njenoj moći da pomogne društvu u kome posluje.

„Veoma nam je bitno da se kao društveno odgovorna kompanij Stevan Milić a maksimalno uključimo u stvaranje pozitivne klime za zapošljavanje mladih, jer ne možemo očekivati da će se jedan ovako veliki problem našeg društva sam od sebe riješiti“, saopštio je Milić.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Potpisivanjem Inicijative, kompanije su se obavezale da će, u zavisnosti od svojih poslovnih potreba, ponuditi mogućnost zaposlenja, prije svega studentima, ali i ostalim mladim ljudima. Pored toga, potpisnice su se obavezale da će studente i ostale zainteresovane jasno informisati o svom programu zapošljavanja i obrazovanja, te da će aktivno uticati na podizanje kvaliteta edukacije i usklađenosti obuke kadra u skladu sa potrebama tržišta rada.

Kompanija Telenor na ovaj način nastavlja svoju politiku koja se vodi snažnom usmjerenošću edukacije mladog kadra, kao i spremnošću da im pruži mogućnost rada u internacionalnoj kompaniji i učenja od najboljih. Nedavno osnovana Telenor fondacija uskoro će predstaviti svoje projekte koji će dodatno pomoći ostvarivanju ovog cilja koji je od značaja ne samo za Telenor kao kompaniju, već i za Crnu Goru.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *