Business Insider: Crna Gora druga na listi najperspektivnijih

Dodajte komentar

Na listi 50 turističkih destinacija u svijetu koje će privući najviše turista u narednih deset godina, a koju je sastavio portal Business Insider, našla se i Crna Gora zauzevši visoko drugo mjesto.

“Crnogorska turistička industrija je bila uništena tokom ratova. Sada Vlada nastoji to da obnovi, pa država veoma brzo postaje destinacija koja se mora posjetiti. Prelijepe plaže, ski rizorti, drevna arhitektura – sve to doprinosi šarmu Crne Gore”, navodi ovaj portal.

Sa prostora Balkana se, osim Crne Gore, našla i Albanija koja je zauzela 42. mjesto, Hrvatska zauzela 45. mjesto na listi destinacija koje će u budućnosti privući najveći broj turista, dok je Bosna i Hercegovina 49.

Prema pomenutoj listi, Namibija će biti najprivlačnija destinacija za sve turiste koji vole putovati svijetom.

Nakon Namibije na listi se nalaze Crna Gora, Zambija, Angola, Kina, Gabon, Burma, Kambodža, Tajland i Cape Verde.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na pomenutoj listi najviše je zemalja iz Afrike, i to ukupno njih 16.

“Iako neke od pomenutih destinacija nemaju dovoljno razvijenu infrastrukturu, mnoge od njih sve više grade hotele, restorane i markete, kako bi privukli mnogo više turista i promovisali svoju zemlju kao privlačnu turističku destinaciju”, naveli su na ovom portalu.

Lista je inače sastavljena na osnovu podataka Vijeća za turizam u svijetu WTTC. Oni su uporedili podatke o razvoju zemalja u svijetu i o doprinosu sektora turizma ekonomiji zemalja u narednih 10 godina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *