Propao američki smartphone: Motorola zatvara fabriku

Moto X neslavno završava put – prestaje da se proizvodi u Americi do kraja 2014! Objašnjenje – ne isplati se! Koncept smartphonea iz Amerike nije se pokazao dobrim planom.

I pored ogromne kampanje kojom je Motorola (u to vrijeme Google kompanija) ciljala na američki patriotizam Moto X nije uspjela da održi proizvodnju na nivou na kojem je to potrebno kako bi fabrika bila profitabilna. “Ovo je vrlo zahtjevno tržište, povlačimo se“, izjavio je predstavnik Motorole za “Wall Street Journal” na taj način i zvanično potvrđujući da se pogon u Teksasu zatvara.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Motorola je sada u vlasništvu Lenova, koji je za otkup kompaniji Google platio tri milijarde dolara. Prema pisanju sajta GSMArena u jednom trenutku je u teksaškoj fabrici radilo preko 4.000 radnika, koji su nedjeljno isporučivali preko 100.000 Moto X modela, ali kako je potražnja za tim uređajem opala danas u postrojenju radi samo 700 ljudi, prenosi Mondo.rs.

Check Also

U Privrednoj komori detaljno predstavljen Maršalov plan – Evropa sad

Predstavnici Ministarstva finansija i socijalnog staranja predstavili su Upravnom odboru Privredne komore Crne Gore Maršalov …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *