U junu stopirana isplata stare devizne štednje

Obveznice devizne štednje i sredstava preko poslovnih i Centralne banke (CBCG) neće biti isplaćivane u junu, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

“Razlog privremenog prekida je tehničke prirode, kako bi se konsolidovali podaci o obavljenim isplatama, pripremila isplata obveznica devizne štednje i sredstava, objedinili podaci sa tržišta kapitala i obavile pripreme koje će omogućiti vlasnicima obveznica da ih unovče od 1. jula”,tvrde iz Vladinog resora.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Iz Ministarstva su istakli da će u junu i na tržištu kapitala biti obustavljena trgovina tim obveznicama. Isplata tih obveznica definisana je Zakonom o regulisanju obaveza i potraživanja po osnovu ino duga i devizne štednje građana. Predviđena je zakonima o isplati devizne štednje i sredstava položenih kod ovl ašćenih banaka sa sjedištem van Crne Gore, kao i kod beogradske Dafiment banke i Banke privatne privrede Podgorica, preko preduzeća Jugoskandik.

Check Also

Dodatnih 200 promo kodova za korisnike aplikacije MojNovčanik

Zbog velikog interesovanja Hipotekarna banka i Mastercard, za najbrže korisnike aplikacije MojNovčanik, poklanjaju dodatnih 200 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *