Siemens ukida 11.600 radnih mjesta

Dodajte komentar

Izvršni direktor Siemensa Joe Kaeser izjavio je da će taj evropski inženjerski gigant ukinuti 11.600 radnih mjesta u sklopu plana smanjenja troškova za oko milijardu eura, izvijestila je  agencija Bloomberg.

Oko 7.600 radnih mjesta biće ukinuto kroz racionalizaciju i stvaranje nove strukture divizija, a još 4.000 kroz regionalne klastere, objavio je Bloomberg pozivajući se na riječi izvršnog direktora Joe Kaesera, koji je to kazao u srijedu tokom video konferencije u New Yorku.

Kaeser je rekao da će nekim zaposlenima biti dodijeljene i druge uloge.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Određen broj ljudi radi na koordinaciji i analizi.Vjerujemo da oko 20 posto njim možemo staviti na druga radna mjesta “, kazao je Kaeser.

Siemens je ranije ovog mjesta predstavio dugo očekivani plan restrukturiranja kako bi uhvatio korak s profitabilnijim konkurentima. U sklopu restrukturiranja pod nazivom “Vision 2020” kompanija je objavila da će skresati menadžment smanjenjem divizija na ključnih devet, izlistati na berzi dioncie kompanije koja proizvodi slušne aparate te izdvojiti upravljanje zdravstvenim poslovanjem.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *