Viber izazov a ne prijetnja

Dodajte komentar

Crnogorski mobilni operatori na sve veću popularnost Vibera i sličnih aplikacija gledaju kao izazov, ali ne i prijetnju po njihovo poslovanje. Viber, kako ističu, ali i mnoge druge višeplatformske aplikacije, na najbolji način oslikavaju dinamičnost oblasti telekomunikacija.

Prema riječima portparola m:tela Ane Martinović, korišnjenje Vibera i sličnih aplikacija neće uzrokovati velike gubitke naših mobilnih operatora. Kako ističe, prihodi se mogu naći i na drugom mjestu.

“Smatramo da neće doći do velikih gubitaka, jer će mobilna telefonija prihode sigurno pronaći u povezivanju sa drugim industrijama, kao što je televizija, auto-industrija, bankarstvo, proizvođačima kućanskih i medicinskih aparata”, rekla je Martinović za Dnevne novine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

I portparolka Telenor-a Adriana Husić smatra da Viber i Wats up aplikacije neće ugroziti poslovanje ove kompanije, kao ni ostalih u Crnoj Gori. Jer pristup ovim aplikacijama je ograničen. Naime, da biste ih koristili morate imati pristup internetu sa vašeg mobilnog telefona.

“Aplikacije ovoga tipa posjeduju niz ograničenja, prije svega kada je u pitanju kvalitet komunikacije, ali i preduslovi koji su neophodni da bi se komuniciralo preko njih. Tako je potrebno posjedovati internet, a istu aplikaciju treba imati i vi i strana sa kojom komunicirate”, naglasila je Husić.

U Telekom-u takođe smatraju da sve veća popularnost ‘pametnih telefona’ uslovila je povećano korišćenje pomenutih aplikacija, što je opšti trend u svijetu, ali i kod nas.

“Naša kompanija odgovara na tehnološke izazove i dinamiku zahtjevnog tržišta, a korisnici nas upravo prepoznaju po inovativnosti i praćenju najsavremenijih trendova, kao i po kvalitetu i stabilnosti servisa”, zaključila je portparolka ove kompanije Jelena Radonjić-Đurković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *