Pejović: Neka dođe Deripaska da budemo partneri

Dodajte komentar

Vlasnik nikšićke kompanije Uniprom Veselin Pejović rekao je za Blic Crna Gora da će najvjerovatnije naredne sedmice, nakon što bude formalno završen posao oko preimenovanja industrijske zone Kombinata aluminijuma Podgorica KAP u biznis zonu i upisa imovine u katastar, potpisati ugovor o kupovini aluminijske kompanije.

On kaže rekao da neće čekati odluku Elektroprivrede o njegovom zahtjevu da cijena električne energije za KAP bude u narednih pet godina 38 eura za megavat-sat.

„Ako EPCG ne želi da mi odobri cijenu od 38 miliona eura po megavat-satu, nije nikakav problem. Sklopke na brojilima za struju obaramo na dolje i gasimo elektrolizu. Imam alternativu. Kad dobijem vlasničke listove 1/1, potpisujem ugovor za kupovinu KAP-a i ulazim u kompaniju. Neka se onda EPCG zapita kome će prodavati struju koju je isporučivala KAP-u za 50 miliona godišnje“, rekao je Pejović.

Na zahtjev ruske EN plus grupe ruskog oligarha Olega Deripaske da se obustavi prodaja KAP-a Unipromu jer je imovina kompanije uvećana nakon proglašenja industrijske biznis zonom, Pejović ne haje.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Poziva ih, ako žale za Kombinatom, da mu budu partneri u poslu. Ima i drugu varijantu za njih.

Gospodi što “cvile”, misleći na bivše vlasnike KAP-a, nudi kao što je Branki Bošnjak iz PzP-a i Žarku Rakčeviću iz Foruma 2010, da za 28 miliona preuzmu aluminijsku kompaniju, onako kako je on naveo u svojoj ponudi.

„Imam partnere Poljake i Turke, samo mi fale Rusi. Ako sada misle da će proglašenjem industrijske u biznis zonu, to zemljište biti oslobođeno svega na svijetu, da sam dobio neke ekstra posvlastice, neka dođu da napravimo dogovor“, rekao je Pejović.

Bivši vlasnik KAP-a EN plus grupa tužila je pred podgoričkim Privrednim sudom tu kompaniju i njenog stečajnog upravnika Veselina Perišića, a tužbe nim zahtjevom traži da sud odredi privremenu mjeru zabrane proda je fabrike dok se otklone nepravilnosti iz stečajnog postupka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *