Vlada opet plaća garancije privatnika: Četiri miliona eura umjesto Melgonia Primorke

Dodajte komentar

Građani Crne Gore  prije mjesec i po platili su četiri miliona eura umjesto preduzeća Melgonia  Primorka iz Bara.  To je Televiziji Vijesti  potvrđeno iz Ministarstva finansija. Vlada je za kredit   kiparske kompanije Melgonia  holdings limited kod NLB Banke garantovala prije četiri godine. 

Prije mjesec i po Crna Gora je platila još jednu garanciju, ovog puta četiri miliona eura, umjesto preduzeća Melgonia primorka iz bara povrdili su u Ministarstvu finansija.

„Vlada Crne Gore , odnosno Ministarstvo finansija je 31. Marta 2014. godineIzvršilo plaćanje cjelokupnog duga po garanciji NLB Montenegro banci“, saopteno je iz Ministarstv finansija.

Vlada je 2010. godine garantovala sa četiri miliona eura za kredit od ukupno 14 miliona preduzeća Melgonia Primorka . Vlasnik barskog preduzeća je kiparska Melgonia holdings limited.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

TV Vijesti podsjećaju da je prije godinu i po tadašnji izvršni direktor Primorke Vinko Marović saopštio da je vlasnik kompanije Melgonia holdings limiteds sa Kipra koja je kupila barsku Primorku Nebojša Bošković .

Preduzeće Melgonia Primorka je od početka aprila u stečaju.  Stečajni upravnik je angažovao 13 radnika koji čuvaju i popisuju imovinu, ostali njih 50-ak su na birou.

Radnicima duguju milion eura za plate i doprinose i to tri firme.

TV Vijesti prenose da su se u barskoj Primorci  za šest godina , bar prema  dokumentima ,smijenila dva vlasnika Krisma trade i Melgonia Primorka  dva zakupca  koji su od Melgonije iznajmljivali Primorku- Primorka Group, slovenačkog investitora Alojza Kračuna i Gradska pekara Primorka, Nenada Boškovića.

„Nama je bio prekinut ugovor o zakupu prije dva mjeseca i po i jednostavnoi nismo imali nikakvih uslova raditi . To je jedna stvar, a druga je blokada koju je stavila Ljubljanska banka za kredite koje nama ne pripadaju“ , kazao je slovenački investitor Alojz Kračuna.

PredsjednikSindikata Primorke Dragoslav Stojović kazao je da su radnici dobili spor protiv kompanije Primorka Group i zakupaca.

„Mi smo dobili izvršne preduse Osnovnog suda u Baru . Njima su blokirani računi . Oni fino pričaju, kažu vi nas sudite, ali naše pare, našu muku, ko će to nama da da?“, kazao je Stojović.

Kračuna kaže da njegove dvije kompanije od Melgonije potražuju pola miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *